Internet

Ponujamo kabelski internet

 

Kabelski internet je tehnologija in storitev, ki uporablja obstoječe HIBRIDNO KKS omrežje (sestavljeno iz optičnih in koaksialnih kabelskih povezav, ki vodijo televizijski signal do TV sprejemnikov) za prenašanje podatkov z interneta do izbranega računalnika ob izredno visoki hitrosti. Prenos TV in računalniškega signala poteka simultano po istem kablu toda različnih frekvencah. Tako lahko uporabnik istočasno gleda televizijo in brska po internetu.

original

Uporabne povezave

header

Katere so prednosti kabelskega interneta?

 

 • Velika zmogljivost
  Kabelski modemi so načrtovani tako, da izkoristijo visoke zmožnosti kabelske infrastrukture.
 • Hkratni dostop za več računalnikov
  Tudi če imate več računalnikov, so lahko preko enega modema vsi istočasno priključeni na internet. Odliena rešitev za manjša podjetja in domače pisarne.
 • Sistem deluje z uporabo obstoječega TV kabla
  Sprejem TV programov je nemoten. Modem je priklopljen na kabelski priključek, računalnike pa na modem priključimo preko standardne omrežne kartice.
 • Cena je primerljiva z ostalimi rešitvami,
  nudi pa vam bistveno več. Način obračunavanja ne temelji na merjenju prenešenih količin podatkov, ampak je mesečni strošek fiksen ne glede na prenešene podatke.
 • Prilagodljivost
  Izbirate lahko med številnimi naročniškimi paketi, od tistih za občasnega spletnega obiskovalca do profesionalnih paketov za podjetja.

Cenik

Ogled paketov

Paketi za fizične osebe

Administrativni posegi

Menjava – prehod v dražji paket brezplačno
Menjava – prehod v  cenejši paket 15,27 € (cena vsebuje DDV)
Zahtevek za dodelitev  statičnega IP naslova 1€/mes.(cena vsebuje DDV)
Ponovni vklop po izklopu zaradi neporavnanih obveznosti 15,27 € (cena vsebuje DDV)
Začasni izklop in kasnejši vklop na željo stranke 15,27 € (cena vsebuje DDV)
Prekinitev naročniškega razmerja stacionarne storitve 10 € (cena vsebuje DDV)
Izpis kopije računa 2 € (cena vsebuje DDV)

* priklop interneta je možen samo na obstoječem aktivnem kabelskem priključku (naročen ZAČETNI TV paket)

Pravilna izbira za vaše podjetje!

Zavedamo, da poslovni uporabniki želijo in potrebujejo pakete in storitve po svoji meri, zato tudi ponudbo prilagajamo zahtevam in potrebam vsakega poslovnega uporabnika posebej.
Pokličite nas ali pošljite povpraševanje in pripravili vam bomo ponudbo, ki bo izpolnila vaše želje in zadostila poslovnim potrebam današnjega časa.

Poslovni paketi po dogovoru

Za zahtevnejše stranke nudimo možnost priprave naročniškega paketa po dogovoru, z domenjenimi hitrostmi tako na downloadu kot na uploadu. Prav tako je možna postavitev lastnih strežnikov in ureditev lastne domene.

Pogosto zastavljena vprašanja

Da. Potrebujete aktiven kabelski priključek.

Na vtičnico za TV se dodatno namesti razdelilnik, iz katerega gresta nato dva signala, en do TV in drugi do kabelskega modema.

IP pomeni internet protocol; IP številka je unikatna številka, s katero se vsak računalnik izkazuje v internet mreži (podobno kot se telefon s svojo klicno številko). Računalnik jo mora nujno imeti za dostop do interneta.

Da. Vsak računalnik lahko dobi svoj javni stalni IP, proti plačilu mesečnega stroška vzdrževanja statičnega IP-ja.

Odvisno od paketa, ki ste ga izbrali. Garantirana hitrost je le do našega vozlišča, saj na hitrosti izven našega vozlišča ne moremo vplivati.

Kabelski internet ni najeti vod. Elstik zagotavlja obljubljene hitrosti le do vozlišča (znotraj softnetovega omrežja). Pri dostopanju do strežnikov, ki so v drugih omrežjih so hitrosti odvisne od povezave med Softnetom in tistim delom omrežja do kamor dostopate, ter od hitrosti in zasedenosti strežnikov do katerih dostopate..

Prva stvar, ki jo lahko poskusite je, da resetirate modem in računalnik. Modem resetirate tako, da ga izklopite iz elektrike in po 10 sekundah priklopite nazaj.

Poglejte ali sprejemate sliko na svojem TV sprejemniku. Če slike ni, povprašajte še sosede o sprejemu slike. V kolikor tudi oni ne sprejemajo slike pomeni, da so težave v celi vaši regiji, drugače pa samo pri vas.

V tem primeru odprite spletno stran za web dostop do vaše pošte https://mail.kabelnet.net/ in se prijavite v vaš mailbox. Tu lahko preverite vaš e-pošni predal (Mailboxes -> Inbox), lahko pobrišete morebitna obsežnejša sporočila, ki bi jih preko modemske povezave prenašali precej časa. V primeru presežene diskovne kvote (običajno je to 50MB) prejemanje nove pošte ni mogoče! Če imate na strežniku dovolj prostora, pošte, ki je bila poslana na vaš pravi e-poštni naslov pa zagotovo ne prejmete, nas pokličite po telefonu na številko 01-5623140 (vsak delovnik med 08:00 in 16:00 uro).

POP3 streznik za dohodno posto: mail.kabelnet.net
SSL enkripcija: DA
vrata: 995

IMAP streznik za dohodno posto: mail.kabelnet.net
SSL enkripcija: DA
vrata: 993

SMTP streznik za odhodno posto: mail.kabelnet.net
SSL enkripcija: DA
vrata: 465 ali 587

Možnih je več vzrokov težave. Najpogostejši so:

 • uporabniško ime pišete z velikimi črkami (na tipkovnici imate vklopljen Caps Lock). Uporabniško ime morate obvezno pisati z malimi črkami, geslo ravno tako (razen če ste si ga spremenili).
 • napačno nastavljen naslov poštnega strežnika. Pravi naslov POP3 strežnika je: pop.kabelnet.net

V nastavitvah e-poštnega programa preverite opcije E-MAIL Address (e-poštni naslov), Reply-to address (naslov za odgovor). Pogosta napaka je napačno vpisan e-poštni naslov. V polju, kjer vpišete vaše ime in priimek pazite, da bo le to izpisano brez šumnikov, v nasprotnem primeru se lahko zgodi, da poštni strežnik sporočilo zavrne.

Da. Možnosti sta dve:

 • Dostop prek web-aV brskalniku vtipkate naslov https://mail.kabelnet.net/ kjer se prijavite s svojim uporabniškim imenom in geslom, nato kliknete na Mailboxes in še na INBOX. Tu boste našli vaša prejeta sporočila, od koder jih lahko berete, na njih odgovarjate, pošiljate nova, skratka vse, kar lahko z e-pošto običajno počnete.
 • Dostop prek klasičnega e-mail odjemalcaKjer si ustvarite svoj račun, pri čemer pazite le na strežnik za odhajajočo pošto, ki naj bo strežnik vašega ponudnika interneta, kjer postavljate ta račun.

Prijavite nam napake in pomagali vam bomo!

So se pojavile napake in jih ne znate rešiti sami?